What is better than Lemon Merengue Pie?? A lemon Pie with raspberries sauce I think!
When I saw this recipe I fall in love literally, Lemon Pie ( and really all desserts with lemon) is my favorite pie and here all we love it. Finally I made it and was really nice.
Fortunately I took photos when the Pie was still hot (so the pieces are a bit disarmed ) but would have been futile to expect the next day, at night the plate was empty...
This recipe is adapted from Recetas Líder , Mayo 2010
Ingredients
Crust Pie
4 tablespoons of melted butter
Filling
200 grs. frozen raspberries
100 grs. sugar
1 tin of condensed milk
2 lemon (juice and peel grated)
3 yolks eggs
Merengue
3 whites eggs
200 grs. caster sugar
pinch of salt
Method
Crust pie
Grind cookies in a processor and place in a bowl together with melted butter.Mix well.Like a dough
Place cookie dough in a buttered pie shell (approx. 24 cm)
Refrigerate while preparing filling.
Raspberry filling
In a saucepan place the raspberries.and 100 grs. sugar and 1 / 4 cup water and mix with a 1 tablespoon of cornstarch. Mix with a woodenspoon.
Cook over low heat until sugar dissolves and has a thick consistency.
Lemon cream filling
In a bowl mix condensed milk with lemon juice and lemon zest, add the yolks and mix well.
Place in the oven the pie dough with lemon cream for about 6-7 minutes (oven 170 ° c)
Remove.
Beat the egg whites for meringue with a pinch of salt until firm, add sugar until you have a glossy meringue.
First spread the raspberry jam over the lemon cream.
Wait a few minutes and spread the meringue over the Pie.
Bring to medium heat (170 ° c) until lightly browned, about 6-7 minutes.
Remove and let cool before serving.
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EN ESPAÑOL
Tarta de limón con salsa de frambuesa
(Pie de limón con frambuesa)
Bueno la receta fue un exito e incluso le pensaba sacar otra foto al otro día, pero no pude, se lo terminaron en la noche.
Esta receta está adaptada deLibro Recetas Líder, Mayo 2010.
Ingredientes
2 tazas de galletas de limón molidas
4 cucharadas de mantequilla derretida
Relleno
200 grs. de frambuesas congeladas
100 grs. de azúcar
1 tarro de leche condensada
2 limones su jugo y la ralladura de los limones
3 yemas
Merengue
3 claras de huevo
200 grs. de azúcar glass (en polvo)
1 pizca de sal
Preparación de la masa
Colocar las galletas molidas en un bol y agregar la mantequilla derretida.
Mezclar bien y forrar un molde para tarta (24 cm) Refrigerar mientras se prepara el relleno.
Relleno de frambuesa
Colocar en una olla 100 grs, de azúcar y las fambruesas, 1/2 taza de agua y 1 cucharada de maicena. Cocinar a fuego lento hasta que el azúcar se disuelva, debe quedar una mezcla espesa.
Relleno de limón
En un bol colocar el tarro de leche condensada, agregar el jugo y ralladura de limón, mezclar bien, agregar las yemas de huevo, mezclar.
Merengue
Batir las claras con una pizaca de sal, batir firme, poco a poco agregar el azúcar. Hasta obtener un merengue firme y brillante.
Retirar del refrigerador la masa de galletas cubra con la crema de limón y lleve a horno por unos 6 a 7 minutos (170°c)
Retirar y esparcir sobre la crema de limón la mezcla de frambuesas. esperar un poco y esparcir encima el merengue
Cocinar en el horno por unos 5 a 6 minutos horno medio/bajo hasta dorar ligeramente.
Dejar reposar. Servir. Se guarda en el refrigerador.